Us heu equivocat d’independència

Para leer este artículo en castellano, adjunto el siguiente enlace a documento PDF:

Os habéis equivocado de independencia

Aquest blog té per costum no ficar-se en política, perquè ja hi ha molta gent que s’hi dedica i que està a tot arreu, a les xarxes socials i als mitjans de comunicació. És un terreny fals, movedís i sinistre en què regna la divisió i l’enfrontament. No obstant això, com sí que tinc per missió parlar de la realitat i de la consciència, de vegades m’és inevitable baixar als inferns d’aquest inframón polític, bàsicament per despertar els incauts i per descórrer algun espès vel.

Diada_Nacional_de_Catalunya
Manifestació de la Diada de Catalunya (Passeig de St. Joan, Barcelona). Ni una sola senyera «tradicional»; només hi ha lloc per les «estelades».

Així doncs, em referiré a la candent qüestió catalana que ara mateix té en suspens a molta gent, tant a Catalunya com a altres indrets. I sóc ben conscient que aquest article el llegiran quatre gats, potser tres, però val la pena deixar per escrit que la veritat no resideix en un costat ni en un altre (com ens volen fer creure), sinó en un altre lloc que no és que sigui equidistant, sinó que més aviat està en una altra esfera. Espero doncs que quedi clar que no defenso ni als uns ni als altres, ja que no participo al joc de les trinxeres.

En primer lloc, com ja vaig exposar a l’article sobre La farsa de la democracia, he d’espatllar les il·lusions de molta gent. Ho sento, però és així. Fins i tot Franco feia referèndums, que per descomptat tenia molt ben lligats. A la gent se li permet votar el que ja s’ha preparat i dissenyat per a ser votat amb les opcions convenients, res més. El sistema està tancat absolutament i els mecanismes del poder corren molt per sobre del que la gent pugui dir al carrer o a les urnes. Després, alguns ens vénen amb l’imperi de la llei i altres foteses, que és més del mateix. Això es pot fer però allò no, i si vols fer la teva i saltar-te les autoritats, t’espera la persecució, l’amenaça, el càstig, la repressió. És el que ens han imposat, des del temps dels reis sumeris –ni més ni menys– en tots els països i cultures; en totes les èpoques; en tot tipus de règims polítics (repúbliques, monarquies, dictadures…). La llei és la conveniència del poderós; no allibera, esclavitza.

D’altra banda, tenir un “nou estat” és canviar de cel·la dins d’una mateixa presó. Presentar una situació d’independència com una cosa que conduirà directament al paradís, la llibertat, l’abundància, la justícia, etc. és simplement una mentida i una fal·làcia[1]. Que l’hi preguntin als països africans que van sortir de la colonització europea fa unes dècades i van aconseguir la seva desitjada independència. És que la població està millor? No hi ha ara més fam, corrupció, misèria, malaltia? Per no parlar de les múltiples i sagnants guerres locals… I mentrestant les grans potències han seguit manant allà gràcies a la influència del seu enorme poder econòmic i financer.

Cal assumir-ho. Els estats o les institucions no ens pertanyen. Els ciutadans d’Espanya, els de Paraguai, els d’Egipte o els de la Xina Popular (parafrasejant al bo de Carod-Rovira) no són “independents”. Si Catalunya s’independitza, l’estat català servirà als seus amos, no a les persones. Els estats són meres sucursals d’un poder global polític-econòmic que existeix des de fa mil·lennis i que viu de la separació i l’individualisme dels pobles. Fronteres, lleis, constitucions, policies, exèrcits, himnes, banderes, etc.: tot això és pur teatre. No mana Trump als EUA, no mana Putin a Rússia, no mana Merkel a Alemanya, no mana Rajoy a Espanya… ni manarà, si s’escau, Puigdemont a Catalunya. Ells només són figurants que obeeixen les ordres dels seus superiors. És així; la democràcia, entesa literalment com “poder del poble” mai no ha existit, i pel que fa als nostres suposats representants, només representen als seus amos. Quan anem a votar, ratifiquem la validesa de la nostra presó.

Que sàpiguen tots, sense cap mena de dubte, que el camí cap a la independència catalana no l’han creat els catalans. Ni el govern català, ni les institucions de la societat civil, ni els partits polítics, ni els diputats[2]. Això és el que ens han volgut fer creure, però no és més que conduir un ramat al lloc desitjat, així de simple. Es tracta d’una operació de control mental massiu ben mesurada i calculada i portada a terme amb el seu tempo, els seus arguments, les seves controvèrsies, les seves injúries, les seves fal·làcies, etc. És la clàssica història de bons i dolents, d’explotadors i víctimes, que es va escrivint i reescrivint a gust del guionista de la pel·lícula, en totes les èpoques i racons del planeta.

Rafael_de_Casanova
Monument a Rafael Casanova

Ara ens ha tocat a nosaltres. Des del independentisme s’ha fet una llarga llista de greuges absolutament insuportables per als catalans, alguns de reals i d’altres fingits o tergiversats, ja que la mentida i la manipulació sempre són necessàries. Vegeu només a tall d’exemple l’èpica sobiranista de la lluita de 1714 per les “llibertats nacionals de Catalunya” –segons vaig sentir literalment a la televisió autonòmica catalana– i la realitat de l’edicte de Rafael Casanova[3], amb la ciutat a punt de caure ja en mans felipistes (això és un document històric; la resta és simplement propaganda política):

“Es fa saber a tots generalment, de part dels tres Excel·lentíssims Comuns, considerant el parer dels Senyors de la Junta de Govern, persones associades, nobles, ciutadans i oficials de guerra, que separadament estan impedint que els enemics s’internin a la ciutat; atès que la deplorable infelicitat d’aquesta ciutat, en la qual avui resideix la llibertat de tot el Principat i de tot Espanya, està exposada a l’últim extrem de sotmetre a una sencera esclavitud. […] Es fa també saber, que sent l’esclavitud certa i forçosa, en obligació dels seus càrrecs, expliquen, declaren i protesten els presents, i donen testimoni a les generacions venidores, que han executat les últimes exhortacions i esforços, queixant-se de tots els mals, ruïnes i desolacions que sobrevinguin a la nostra comuna i afligida Pàtria, i extermini tots els honors i privilegis, quedant esclaus amb els altres espanyols enganyats i tots en esclavitud del domini francès; però així i tot es confia, que tots com a veritables fills de la Pàtria, amants de la llibertat, acudiran als llocs assenyalats, a fi de vessar gloriosament seva sang i la seva vida pel seu Rei [Carles d’Àustria], pel seu honor, per la Pàtria i per la llibertat de tot Espanya.”[4]

Vaja, vaja… O sigui que Catalunya no estava lluitant contra Espanya, sinó que el poble català lluitava per les llibertats del Principat i de tot Espanya contra l’absolutisme francès, encarnat pels Borbons. I com ja he esmentat en un altre article, nombrosos voluntaris castellans van lluitar conjuntament amb els barcelonesos en la defensa de la ciutat assetjada. Això no és exactament el que ens transmet l’objectiva història soberanista… Però la veritat és que uns i altres, en cada bàndol, van ser enganyats i portats al tràgic enfrontament. A uns se’ls va dir que la legalitat era el Borbó i als altres que la legalitat era l’arxiduc d’Àustria. N’hi va haver prou amb això per mantenir una llarga guerra civil entre els regnes espanyols, apart de la guerra internacional.

Tornant al present, en aquesta farsa la col·laboració còmplice de l’altra part és inestimable, ja que totes dues han de fer el joc a l’altra i afavorir la retroalimentació de les postures extremes. Així doncs, el “centralisme” o “espanyolisme” treballa de ple per al “catalanisme” o “independentisme” i viceversa, amb la qual cosa s’aconsegueix que es mantingui o creixi l’espiral de separació i enfrontament, que és el que en definitiva es desitja des de dalt. Així, a l’acció d’uns li segueix la reacció dels altres i s’entra en la justificació recíproca de l’escalada del conflicte. D’una banda sorgeix la rebel·lió (exercida des de la unilateralitat i la “desobediència civil”) i de l’altra, la repressió (exercida mitjançant jutges, lleis, dictats, ordres, policia, etc.). Això és el que pot descol·locar més d’un, però és com ha funcionat sempre: la creació de dos bàndols ben oposats, però que obeeixen les ordres del mateix poder únic. En aquest sentit, ja es podran figurar que els partits polítics espanyols i catalans segueixen el guió que se’ls ha escrit –del qual no es poden desmarcar– que després transmeten amb gran eloqüència, sinceritat i aplom als seus respectius acòlits i creients.

Ara bé, no em preguntin per què s’ha muntat aquesta maniobra aquí i ara, encara que és obvi que hi ha hagut altres precedents a Catalunya en què s’ha indignat al poble català amb apel·lacions a la llibertat, a la justícia, a la Casa Reial (una o altra), als Furs, als drets, a la tradició, a la democràcia, a la república o a altres motius. Només per fer un breu historial, ens podríem retrotraure a la guerra civil catalana del segle XV, la Guerra del Segadors (1640), la Guerra de Successió (1701-1714), les guerres carlines del segle XIX o finalment la 2a República i la Guerra Civil (1931-1939). En tots aquests episodis van tenir lloc moltes desgràcies i es va abocar molta sang… però la pròpia història ens revela que la pau i la prosperitat a Catalunya no van estar lligades a un o altre règim en particular i que fins i tot amb “ferris centralismes” Catalunya va gaudir d’etapes històriques de gran benestar social i creixement econòmic, cultural, etc. En efecte, les coses no van canviar substancialment després dels conflictes, perquè així ha passat a tot arreu al llarg dels temps. Més ben dit, de vegades tot canvia (en aparença) per a què tot segueixi igual. En tot cas, com reconeixia el president americà Roosevelt, quan alguna cosa passa a la societat no és per casualitat; darrere hi ha un pla prefixat i una intencionalitat. Veurem a on ens volen portar.

Sigui com sigui, el destí final d’aquesta situació (“independència” o no) no està en mans ni del poble català, ni del poble espanyol, ni dels seus respectius dirigents polítics, ni del Tribunal Constitucional, ni de la Unió Europea ni de qualsevol organisme internacional. Està en les mans dels qui realment dominen el món, ja que no és que escriguin la història, és que ells “fan” la història, i nosaltres som mers extres o espectadors en una farsa en la qual no tenim art ni part. Rectifico: en la qual sempre som les víctimes.

I acabo adreçant-me als meus estimats paisans catalans i molt en particular als sobiranistes per reconèixer que, en efecte, els catalans no són espanyols. Certament; ni catalans tampoc. Ni els espanyols són espanyols. No tracteu d’entendre això amb la ment, mai ho entendríeu. Utilitzeu la consciència, no el “pensament racional”; tot el que porteu al cervell ja el podeu enviar directament a les escombraries. Lamento dir-vos que us heu equivocat d’independència. La veritable independència, no aquest monstre sociopolític-econòmic materialista que ens han posat davant dels nassos, és quelcom ben diferent. És una independència que permetria alliberar-nos a totes les persones de qualsevol país de la nostra falsa identitat i de les cadenes que ens imposa l’elit global depredadora, egoica i desquiciada.

En fi, és una àrdua tasca. No és gens fàcil ni còmoda. Però és el camí a recórrer, i amb una mica de sort estarà a la volta de la cantonada. I quan completem aquest camí, ells deixaran de tenir el poder. I no ens caldran més presons, ja siguin estats, fronteres, lleis, constitucions, idiomes, costums, etc. Tard o d’hora haurem de veure que les individualitats i particularitats, personals o comunitàries, no existeixen realment; només formen part de la Il·lusió en la qual estem immersos. En veritat, l’autèntica independència és dependència. De què? Ho sento, no els faré jo tota la feina…

© Xavier Bartlett 2017

Font imatges: Wikimedia Commons


[1] Respecte a això, he vist alguns arguments pro-independentistes absolutament tendenciosos i falaços, amb dades sense explicar ni raonar que presenten el paradís en front l’opressió espanyola. Alguns són fins i tot quasi infantils com ara un eslògan que diu: “Vols pertànyer a un estat o ser-ne un?” Com si a la Catalunya independent cada persona esdevingués estat sobirà; se suposa que hi hauria un estat –amb la seva legalitat– a la qual se sotmetrien tots els catalans. I com és obvi, tenir a un governant que parli la nostra llengua, que tingui la nostra cultura i que visqui a prop de nosaltres no ens garanteix ni llibertat ni abundància. Deixo apart algunes maniobres grolleres com ara organitzar “congressos històrics” com el famós “Espanya contra Catalunya”, en què no es tractava precisament d’explicar els fets des de totes les perspectives o d’estendre ponts de diàleg.

[2] En tot cas, aquests elements funcionen com a meres corretges de transmissió totalment manipulades i dirigides discretament pel poder global, al que no li manquen delegats i sicaris a tot arreu. Ja en una conferència celebrada a Barcelona al 2013 l’autor i investigador rus Daniel Estulin va posar de manifest que el moviment independentista havia estat promogut pel Club Bilderberg.

[3] Rafael Casanova (sense el “de”), Conseller en Cap, no va morir a la defensa de Barcelona, sinó que va sobreviure a la guerra, va ser indultat pel rei Felip V i va tornar a treballar com a advocat. Va morir a Sant Boi del Llobregat al 1743.

[4] Extracte del Ban emès a Barcelona a les 3 de la tarda del dia 11 de setembre de 1714.


31 respuestas a “Us heu equivocat d’independència

 1. Perdona que te responda en castellano, pero mi valenciano está un poco oxidado ya que soy valenciano y para escribir en una amalgama prefiero hablarte en el idioma que mejor domino aunque entienda perfectamente el catalán. Soy de la misma opinión que tu, y llevo manteniendola durante mucho tiempo. La gente desgraciadamente no se da cuenta del auténtico trasfondo de la realidad y no piensa con la cabeza sino con las visceras. Un pensamiento visceral no atiende a razones lógicas. El sistema educativo lamentablemente no enseña a pensar sino a obedecer y aquí tenemos las consecuencias. Esta gentuza que nos gobierna llamada «políticos» nos vomitan su palabrería para confundirnos, enfrentarnos y desviarnos de lo que realmente nos entorpece como sociedad, ELLOS. Nos ponen trabas a nuestra libertad, nos enfrentan hermanos contra hermanos y la sociedad borreguil les sigue el juego. En mi comarca también hay intolerantes y no son pocos y borregos (ceporros los llamamos aquí) son multitud, castellanistas profundos sin educación ni tolerancia. Es lo que crea en todas partes esta sociedad, donde parece ser mas importante el circo que el pan. Yo tengo familia en Cataluña emigrada y nacida allí y los siento tan míos como el resto y no me importa que me hablen en catalán ni tengo prejuicios contra los catalanes. Todos somos seres humanos y somos diferentes, y la tolerancia es muestra de educación y cultura.

  1. ¡Qúe voy a decir amic valencià! Comparto tu punto de vista y sé que muy pocos pueden ver a través de los velos, pero por lo menos ya es un paso ir reconociendo que la política es pura farsa, manipulación y opresión. No hay colores ni tendencias: insisto, todas son diferentes celdas dentro de una misma prisión. Por ello, yo trabajo en el campo de la conciencia, para sacar a tanta gente como pueda. No estoy solo, hay muchas personas en todo el mundo, pero todavía somos cuatro gatos. Sé que es un camino duro y complejo, pero al menos empezar por el amor y el respeto sincero a los demás es un primer paso. Con todo, es muchísmo el peso que hemos de sacarnos de encima.

   Gracias,
   Xavier

 2. Miau! (otro gato) XD

  Si no escribí algo parecido es porque, vivo aquí, pero no soy catalán y creo que sois vosotros los que debéis gritarlo ahora. Tu lo has hecho de forma magistral.
  (…Y que me pueden deportar dentro de nada XD )

  -Yo lo resuelvo así: ¿quien está detrás de ESTA «independencia»?
  -La oligarquía y la alta burguesía catalanas, además de las de varios países que los apoyan, entonces si no es algo popular, por más derecho que tenga todo pueblo a decidir su forma de asociación política, no tiene valor, es un engaño de la élite. Y el que no entiende eso, continúa con sus argumentos: «Eg que Madrí nos roba».

  Un saludo.

  1. Gracias una vez más por tu comentario

   Como habrás visto, no he querido meterme a fondo en la arena política, porque ya de por sí esa arena es bastante sucia, de uno y otro lado. Por eso prefiero abordar la cuestión desde el punto de la vista de la conciencia, pero la verdad es que sólo usando un poco de lógica, historia y sentido común (el famoso «seny»), toda esta farsa se cae por su propio peso. Lamentablemente, no es una cuestión de Cataluña o España, es un tema muy viejo que se repite y se repite en todo el mundo. Simplemente se trata de crear enemigos, crear divisiones, falsas ofensas, etc. a fin de hacer explotar un conflicto y sacar algún provecho de él.

   Me pregunto porqué la gente no aprende de la historia y sobre todo no aprende a mirarse a sí misma y comprender que la dialéctica de buenos y malos ya no tiene por dónde cogerse. Y en efecto, lo más simple triunfa: «Madrid nos roba, etc.»

   Saludos,
   X.

 3. Muaaaaaaaa……… (más besitos). Así es. En cuanto al final, que es muy gracioso, se me ocurre… » la verdadera independencia es dependencia… ¿de qué?…. de …¿las relaciones socio- económicas con nuestros semejantes; la organización comunitaria…?. Algo que, dada nuestra escasisima madurez intelectual, es una utopía…. aunque un poco de ello, con sus defectos basados en nuestra inmadurez pero funcionando bastante fluidamente, pude ver en la organización sindicalista CNT… No es perfecto, desde luego, pero tiene cohesión y fluidez.

  Sí, la gente esto no lo ve, y supongo que es como si les estuvieras hablando de que «han venido unos extraterrestres a conquistar la Tierra». La «guerra» en Libia( en realidad otro show entre unos «traidores» de aquél país y el resto de la mafia, con su correspondiente masacre), empezó con una puta manifa en Bengasi…. Esta una visión mía con la cual, espero equivocarme…. en relación a España, pero eso de los dos bandos que se retro-alimentan, el descaro con el que nuestro «Basar al Assad español», o sea, Rajoy está actuando para que en otros países digan lo corrupto y opresor que es (para que nadie tenga dudas de ello, je,je,je…), lo que ha dicho ya la prensa extranjera…. Es algo que te hace atar cabos. http://vuelaave.blogspot.com.es/2017/09/bandera-verde-bandera-libia.html

  1. Gracias amiga lunnaris

   Pues sí, en efecto, mi reflexión final va por el terreno de la «utopía», porque nos quieren hacer creer que sólo es posible su mundo de dualidad y confrontación. Pero insisto que se trata de un tema de conciencia, no de sociedad, política o economía; por ahí no llegaremos a ningún lado. Y sobre la dependencia, creo que no hay que ser un iniciado para comprenderlo…

   En cuanto a lo que dices de la retroalimentación, a mí parece bastante obvio; así ha funcionado siempre con excelentes resultados. Dios quiera que no esto no acabe como el rosario de la aurora.

   Saludos,
   X.

 4. Un amigo mío me dice que no puede acceder al enlace en castellano, y es cierto, yo ahora tampoco puedo…. Por cierto, en facebook, una chica guatemalteca de origen europeo, muy versada en historia, ha estado explicando que eso de que «el pueblo de Guatemala pidió la independencia» es una perogrullada….Si encuentro el enlace te lo pongo… básicamente dice que lo trabajaron los mandamases por distintas razones…

  1. Hola otra vez

   Acabo de probar el enlace y va bien. A ver si es que las «Fuerzas del Mal» meten mano informática por donde no deben… Bromas aparte, no sé por qué no tendría que funcionar. Me parece que tengo tu correo por alguna parte; si fuese preciso, te envío directamente el documento PDF para que lo reenvíes a a quien estimes oportuno.

   X.

 5. Pues sigue sin funcionar.Qué raro, porque ayer sí me pude meter… Mandamelo, sí. En cuanto a lo de la guatemalteca, se ,me olvidó decir que no obstante, una de las razones de quienes idearon la «independencia», fue lo que ocurrió en Haití según la historia…. Los negros, (creo que seguían siendo esclavos), se rebelaron, mataron a ese virrey, proclamaron la siguiente cita histórica «ahora todos somos negros»…. entonces su visión ( y la de la historia si se profundiza, creo…) es que tuvieron que ganarse las simpatías del pueblo…. quisieron evitar el «efecto contagio»….

  1. Tomo nota, pero… para clicar en el enlace hay que desplegar el artículo entero, porque la entradilla de presentación no es activa. ¿No será éste el fallo? Sí, ya sé que es muy tonto, pero a veces nos despistamos. De hecho, nadie más me ha dicho que falle el enlace. Bueno, si no es esto, ya te pasaré el PDF.

   Saludos,
   X.

 6. No, yo no clico desde mi gmail, me despliego el artículo entero. Es extraño, nos pasa hoy a nosotros dos, a mi amigo y a mi….

 7. Y bajo uno de los vídeos de Karlos Puest, puse esto: «Te aprecio y sabes que valoro las denuncias que haces desde este medio, pero en este tema, me doy cuenta de dos cosas : la primera que se ha conseguido ampliar socialmente la aceptación de Cataluña como estado separado (o sea, con una frontera) del resto del estado español, la segunda, que algunos activistas, aunque reconozco que no tienen por qué notar todos los engaños, también han caído en la trampa. Esto ni es «decidir», ni depende del «pueblo», ni ha salido de los políticos catalanes, ni los españolistas realmente están preocupados y hacen lo que pueden por reprimirlo… Es una básica y vieja estrategia política, simplemente eso, y si tienes curiosidad, leete este pequeño artículo que ya hice leer a un amigo mío que está convencido, como tú, de que «el pueblo catalán está librando una batalla contra sus opresores»…. El artículo en castellano está en el PDF https://somniumdei.wordpress.com/2017/09/16/us-heu-equivocat-dindependencia/

  1. Gracias Ania por esta difusión. Mientras la gente siga creyendo en la dialéctica política seguirá dando vueltas por la prisión dándole palos a todo el mundo… menos al carcelero.

   Saludos,
   X.

  1. Gràcies Alex

   Doncs, mira, ja ens caldria a tots una mica més de seny, concòrdia i armonia i acabar amb aquesta manipulació i intoxicació massiva. Ara bé, fer entendre a la gent que la nostra evolució (em refereixo a tots els éssers humans) és una qüestió de conciència i no pas de política, això ho veig complicat, però no per això abaixaré els braços.

   Gràcies un altre cop,
   Xavier

 8. He leído con interés tu artículo que ciertamente contiene muchas verdades pero me parece un tanto fatalista en el sentido de ser muy determinista. Si no me equivoco tu reflexión nos lleva a pensar que estamos liderados por una entidad parecida al Club Bilderberg a una escala mundial y que todo lo que ocurre en el mundo está guiado por los hilos de estas mafias sin posibilidad de cambiarlo.

  Ciñéndonos al tema de que trata este artículo afirmas que todo este proceso catalán del independentismo también está manipulado por una entidad superior, incluso superior a los gobiernos, pero no nos das ninguna pista de porqué y con qué intención. Cuando uno ha leído tu artículo le da la sensación de que es un número más dentro del sistema, que no piensa por si mismo y que todos tenemos el cerebro lavado por ideas ajenas, en definitiva, que no podemos pensar ni tener nuestras propias convicciones. Muy triste y desolador.

  Cierto que la historia se manipula por los ganadores de las contiendas y por los regímenes de cualquier forma, siempre en su interés, pero en cuanto al tema catalán y la contienda de 1714, es cierto que muchos castellanos lucharon brazo con brazo con catalanes en favor del Rey Carlos, pero si no me equivoco, este rey prometió conservar los Fueros y las instituciones catalanas. Quizás iban a ser engañados, pero por esta causa lucharon. Los castellanos que apoyaron al Rey Carlos debieron luchar, sino por estos Fueros catalanes, sí por la no instauración de una monarquía absoluta del rey francés. No sé si en aquella época también existían estas manipulaciones a nivel mundial, pero lo que es seguro es que el Club Bilderberg no existía. Y me planteo una duda: en el caso del tema catalán, si consiguiese la independencia ¿no iría esto en contra de los postulados de estas entidades mundiales que nos quieren a todos iguales y agrupados?

  Ciertamente una gran mayoría puede carecer de pensamiento propio y ser fácilmente manipulable, pero al igual que tú, hay muchas otras personas que podemos tener nuestros ideales, equivocados o no, pero nuestros. Sin duda una buena información y conocimiento es la base para un pensamiento autónomo. Permítenos a algunos creer que no todo está perdido.

  1. Gracias por tu aportación Willy

   Lamento de verdad ser fatalista como tú dices, y preferiría ser más optimista, pero no veo un cambio en la sociedad si no hay cambio de conciencia, pues los demás «cambios» sociales, políticos y económicos no han aportado nada. En cuanto al fin último de esta manipulación, realmente no te puedo decir a dónde conduce, pero por lo general no suele conducir a nada bueno. Pero bueno, a lo mejor de la crisis nace alguna esperanza y aprendemos alguna lección de una vez por todas. Finalmente, en efecto no había Bilderbergs en aquella época, pero sí élites (ponles el nombre que desees) que controlaban a los pueblos, los llevaban a la guerra y sacaban sus beneficios.

   Un saludo,
   X.

   1. Estic d’acord. Un canvi de conciencia, sociològica, ecològica i ètica. Pot ser aquesta crisi a Catalunya desperta alguna conciencia (somiar és de franc)
    Salutacions

 9. En mi familia, cuando comento que la razón de la existencia de los políticos es «hacer políticas», o sea, llamar la atención de las masas, agitarlas… Porque ese es SU TRABAJO, como el de los panaderos hacer pan, y sus patronos son la Banca mundial y sus tentáculos, me entienden.Los políticos son unos profesionales, unos “tecnócratas” de todos los «ismos», de marear la perdiz, de decir mucho para no decir nada, de distraer, de crear o agitar enfrentamientos… ES SU TRABAJO, no hay más; ellos viven de eso, disfrutan lujos gracias a eso, y nosotros, a canalizar nuestras frustraciones a través de los canales que ellos nos brindan…. Y del fraude de la Deudocracia, mientras tanto, no se acuerda ni Dios…

 10. Ummmmmmm, diría que aunque se obseve en este gran relato, un gran y profundo trabajo de redacción y de construcción de una imagen sobre la reivindicación independentista, debo señalar el primer y gran punto sorprendente y contradictorio (en mi opinión) que me ha decepcionado. Y conste que me gustaría poder exponer a partir del (mío) segundo punto y resto, pero prefiero quedarme en el primero:

  Para muchos ciudadanos, la evidencia de la conllevancia y mútuo sustento entre las dichas oligarquías (catalana y castellana), no es más que el marco de acción territorial que éstos construyeron hace siglos -después de la victoria de los ejércitos borbónicos en los reynos de la corona catalano-aragonesa-. Desde entonces, si leyesen un poco, sabrían de la diferencia impositiva entre una «zona» y «otra», resultando de esta reiterada acción -fruto de las armas- lo que se ha denunciado como «espolio fiscal».

  Después de años de estudios y análisis tanto de balanzas fiscales, como de aplicacions de leyes-decretos-estados de excepción-golpes de estado-dictaduras etc etc, más la situación en la que han vivido los ciudadanos de las llamadas clases populares-proletarias-trabajadoras etc, hubiesen podido detectar-deduir-observar-confirmar, que justamente las oligarquías catalanes se han amparado y necesitado de las oligarquías castellanes, para ser justamente esto: oligarquia.

  Y que en este relato, y en sus complementarios comentarios, se muestre un movimiento de reivindicación del estado catalán, que coincide histórica y territorialment, con el antiguo estado catalán, aupado por la oligarquia catalana, dice que muy-muy-muy poco de la seriosidad de este tipo de escritos, y muy-muy-muy poco de la neutralidad y la determinación de la expoosición a partir de un rigor y una realidad inexistentes o ausentes en este espacio. No me atrevo a decir que éste sea otro de tantos «foros» en los que se atrapa al ávido y deseoso de profundización y discusión de la realidad, para determinarle unos parámetros anulando los elementos básicos de toda discusión y planteamientos: la realidad. pero es fácil caer en esta simple observación -por desgracia-. Albert

  1. Gràcies Albert per la teva aportació, podies haver escrit en català. No comparteixo el teu punt de vista i lamento que no hagis interpretat correctament el rerefons de l’article, que va de conciència, no de política ni de bàndols. I sobre la història i el rigor, hi hauria molt que parlar, però ja et dic jo que en tots els règims el relat històric ha estat tergiversat en funció de la propaganda política del poder. Suposo que ets independentista, oi?

   Salutacions cordials,
   X.

  2. Una tergiversación histórica como la de citar la inexistente Corona catalano-aragonesa, socava el contenido de esta opinión. Y evidentemente, como dice el autor, el artículo no va de historia ni de política, sino de toma de conciencia, cosa que Albert no ha entendido o esquiva.

 11. Por fin, un artículo con categoría intelectual, sin tanta paparrucha periodística y mediática como la que nos trata de envenenar día a día. Con algunas afirmaciones de peso, como las siguientes:
  «Si Cataluña se independiza, el estado catalán servirá a sus amos, no a las personas. Los estados son meras sucursales de un poder global político-económico que existe desde hace milenios y que vive de la separación e individualismo de los pueblos».
  «La democracia, entendida literalmente como ‘poder del pueblo’, nunca ha existido, y en cuanto a nuestros supuestos representantes, sólo representan a sus amos. Cuando votamos, ratificamos la validez de nuestra prisión».
  Enhorabuena por la clarividencia y la valentía al expresarla en medio de tanta falacia fanática.

  Un somero análisis de la realidad y del funcionamiento parlamentario en el mundo (la presunta democracia), da como resultado que la mayoría de los elegidos sirven a los intereses de quien los colocó en los Parlamentos, Senados o Congresos, de quien pagó las campañas del partido al que pertenecen. Su misión consiste, en parte, en legalizar asuntos de dudosa moralidad y de dudosa justicia. Una vez aprobadas, las leyes son de obligado cumplimiento, aunque sean inmorales e inhumanas. La razón legal frente a la razón moral. Así funciona el sistema.

  1. Apreciado tocayo,

   Muchas gracias por tu aportación y reconocimiento a mi trabajo. Simplemente he opuesto lo que creo que se atiene a términos de toma de conciencia, como tú dices y no a las luchas políticas que forman parte del juego de los poderosos. Tanto hablar de democracia, y la gente en realidad no pinta nada, por mucho que vote o deje de votar. A ver si nos dejan hacer un referendo para acabar con el dinero-deuda y la actividad criminal bancaria… Sí, yo lo veo claro y tú también, pero me temo que la gran mayoría de la gente sigue instalada en la separación, la trinchera, la existencia puramente materialista y todo lo demás.

   Un saludo cordial,
   Xavier

 12. sense ànim de contestar les respostes al meu mal-interpretat comentari, després d’aquest diumenge 1 d’octubre sagnant i de violència i manipulació molt conscient, he entès el que volíeu dir amb això de la consciència i la meva burreria interpretativa. Siau

 13. Pues…resulta que el camino de la conciencia es la única e inevitable solucion para la locura de este mundo( nuestro mundo) el que nosotros creamos constantemente….Excelente articulo Xavier. Todo se verá distinto cuando alcancemos la » masa crítica»….. Jejeje Un poco de optimismo hombre!!!!

  1. Gracias Ismael

   Sí, eso creo, que es una cuestión de conciencia: saber quiénes somos y dónde estamos, y sobre todo entender que la separación es un producto de la mente. En fin, ya me gustaría ser optimista, pero yo vivo aquí y he de aguantar este chaparrón de locura (provocada, naturalmente). Ya me gustaría también que la gente despertase, pero ¿cómo hacerlo? ¿qué tiene que pasar? La propia historia nos ha mostrado horribles desgracias y sufrimientos… eso lo he puesto en el artículo. Todo esto que sucede ahora, ya pasó una y otra vez y acabó muy mal…y nada cambió en el fondo.

   Un cordial saludo, amigo,
   X.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s